Loader

Όροι Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας του Forum

Home Συζητήσεις ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ FORUM Όροι Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας του Forum

  • Αυτό το θέμα είναι κενό.
Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #1389
    MARTHA IOANNIDOU
    Keymaster
      Οι ακόλουθοι Κανόνες Λειτουργίας θεσπίστηκαν ώστε να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων στο forum. Η εγγραφή και η συμμετοχή σας στο forum σημαίνει την πλήρη αποδοχή των Όρων Χρήσης και Κανόνων Λειτουργίας.
      Οι Όροι Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας μπορούν να τροποποιηθούν/αλλάξουν/διαγραφούν ανά πάσα στιγμή και χωρίς προειδοποίηση με παράλληλη δημοσίευσή τους στην παρούσα θέση και ισχύουν για όλους τους επισκέπτες όσο και για τα εγγεγραμμένα μέλη.
      Αν δεν είστε ακόμα μέλος, η διαδικασία της εγγραφής είναι απλή, σύντομη και εντελώς δωρεάν. Αφού αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας, επιλέξτε Join in στην πλατφόρμα και συμπληρώστε τα στοιχεία σας, δηλώνοντας στο μήνυμα: εγγραφή στο Forum. θα επικοινωνήσουμε μαζί σας, δίνοντας οδηγίες και τα απαραίτητα στοιχεία σύνδεσης.
      Συμπεριφορά και Δεοντολογία Χρηστών
      1) Πριν ζητήσετε/ρωτήσετε κάτι ακολουθήστε τους παρακάτω απλούς κανόνες:
      Δείτε τις υπάρχουσες ενότητες (ίσως να υπάρχει αυτό που ζητάτε σε κάποιο παλιότερο θέμα.
      Ειδικά στις Ερωτήσεις-Απαντήσεις [Q & A], μην “απαιτείτε”, αλλά ζητήστε ευγενικά αυτό που θέλετε με όσο το δυνατό πιο σαφή τρόπο και απευθυνθείτε στην κατάλληλη ομάδα. Μια ευσύνοπτη και σαφής περιγραφή θα γλιτώσει χρόνο και για εσάς και για τους άλλους.
      Καλό είναι να θυμόσαστε ότι οι υπόλοιποι χρήστες στο forum δεν είναι υποχρεωμένοι να σας απαντήσουν, μπορεί να μην υπάρχει απάντηση για το ερώτημά σας ή οι αναγνώστες της ερώτησής σας να μην τη γνωρίζουν.
      2) Θα σας παρακαλούσαμε να γράφετε κυρίως στην ελληνική γλώσσα, καθώς η πλειονότητα των αναγνωστών/τριών θα διευκολύνεται έτσι στην κατανόηση του γραπτού λόγου. Αν επιβάλλεται από την ανάρτηση, φυσικά και μπορείτε να συμπεριλαμβάνετε λέξεις, όρους, αποφθέγματα ή και κείμενα, ιστοτόπους κ.λπ. σε ξένες γλώσσες. Σε αυτήν την περίπτωση, μια σύντομη περιγραφή/ αναφορά στα ελληνικά θα βοηθούσε. Η χρήση των greeklish αχρηστεύει τη λειτουργία της αναζήτησης στη σελίδα, για αυτό και δεν επιτρέπονται.
      3) Στο forum υιοθετούμε μια συμπεριφορά επικοινωνίας, που σέβεται τους κανόνες της «κοινωνικής αειφορίας». Αυτό θα πει ότι δεν επιτρέπεται η προσβλητική χρήση του γραπτού λόγου με οιονδήποτε τρόπο, οι προσωπικές επιθέσεις με χροιά προσβολής, ειρωνείας και απαξίωσης, η έλλειψη σεβασμού στις απόψεις των άλλων καθώς και οι κακόβουλες αναφορές σε άλλα fora, κείμενα κ.ά δημοσιευμένο υλικό.
      4) Ο τίτλος των μηνυμάτων θα πρέπει να αποτελεί μια σύντομη περιγραφή του περιεχόμενου του, καθώς να είναι όσο το δυνατόν πιο «κατατοπιστικός», έτσι ώστε να μην παραπλανώνται οι αναγνώστες/τριες.
      5) Τα μηνύματά θα πρέπει να δημοσιεύονται σε δημόσια συζήτηση η θεματολογία (τίτλος – περιγραφή) των οποίων σχετίζεται με αυτή. Αν διαπιστώσετε ότι ένα θέμα βρίσκεται σε λανθασμένη κατηγορία, ενημερώστε τη συντονιστική ομάδα προκειμένου να το μετακινήσει στην ορθή κατηγορία.
      6) Μην κάνετε συμπληρωματικό μήνυμα για να αλλάξετε κάποια λεπτομέρεια – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή “Επεξεργασία” για να διορθώσετε το μήνυμά σας. Επίσης έχετε τη δυνατότητα να ζητήσετε την διαγραφή για κάποιο δικό σας λανθασμένο μήνυμα από τη συντονιστική ομάδα . Όταν απαντάτε σε ένα μήνυμα δεν είναι ανάγκη να κάνετε παράθεση σε ολόκληρο το προηγούμενο μήνυμα, παρά μόνο στο σημείο στο οποίο αναφέρεστε.
      7) Το forum είναι ο «κοινός» χώρος ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων της επαγγελματικής, συνεργατικής, κοινότητας που χτίζουμε μεταξύ μας. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η εμπορική διαφήμιση οποιασδήποτε μορφής με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Ενότητες που θα ανοίγονται γι’ αυτό το σκοπό θα διαγράφονται. Αν υπάρξει περίπτωση που χρήζει εξαιρέσεως θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσετε μέσω προσωπικού μηνύματος με τη συντονιστική ομάδα.
      8) Σε περίπτωση που κρίνεται απαραίτητη η δημοσίευση φωτογραφιών, βίντεο και άλλου οπτικού υλικού (σε χαμηλή ανάλυση), που ανήκουν σε τρίτους, θα πρέπει η ανάρτηση να σέβεται τα δικαιώματα περί πνευματικής ιδιοκτησίας και να αξιοποιεί μόνον υλικό ελεύθερης χρήσης, με σαφή αναφορά στους/στις δημιουργούς ή/και στους/ στις κατόχους των δικαιωμάτων. Αν η συντονιστική ομάδα διαπιστώσει ότι δεν ακολουθούνται οι κανόνες, διατηρεί το δικαίωμα να διαγράψει τη σχετική ανάρτηση ή το συμπληρωματικό υλικό.
      9) Όταν δημοσιεύετε κάτι που ανήκει σε άλλη ιστοσελίδα, forum ή συγγραφέα, να αναφέρετε την πηγή των άρθρων σας. Επίσης σημαντικό είναι και το αντίστροφο. Το υλικό που δημοσιεύουν στο forum τα μέλη (προσωπικές φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα κ.τ.λ.) τους ανήκει και δεν επιτρέπεται να δημοσιευτεί οπουδήποτε αλλού χωρίς την έγκριση τους.
      10) ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ δημοσιεύσεις ερωτικού και πορνογραφικού υλικού κάθε είδους, σπασμένα προγράμματα, προσωπικά δεδομένα συνανθρώπων μας, φωτογραφίες ανηλίκων (ακόμη κι αν είναι οι μαθητές μας), θέματα που αφορούν παράνομες ενέργειες, ουσίες κ.ά. ή φωτογραφίες και βίντεο με προσβλητικό περιεχόμενο.
      11) Αποφεύγετε να δίνετε προσωπικά στοιχεία για τη δική σας ασφάλεια. Εάν παρ’ όλα αυτά το επιθυμείτε, το κάνετε με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.
      12) Οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμείτε μπορείτε να διαγραφείτε από μέλος, ζητώντας από τη συντονιστική ομάδα να αφαιρεθούν από το forum τυχόν προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο. Οι δημοσιεύσεις που ακολουθούνται από διαλόγους δεν είναι απαραίτητο να αφαιρούνται, ειδικά αν έχει ακολουθήσει διάλογος.
      13) Απαντάτε βάσει του τίτλου και του περιεχομένου του θέματος. Προσπαθήστε να αποφεύγετε τις άστοχες παρατηρήσεις και τοποθετήσεις. Στην περίπτωση που οι χρήστες θα τοποθετούνται εκτός θέματος, μετά από λίγες δημοσιεύσεις θα γίνεται παρατήρηση και αν οι χρήστες δεν συνετιστούν, τότε η συντονιστική ομάδα θα επεμβαίνει όπως κρίνει, κατά περίπτωση, για να αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία της ενότητας.
      14) Ο χρήστης της ιστοσελίδας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τη νόμιμη χρήση αυτής. Ο χρήστης απαγορεύεται να αποστέλλει ή εκπέμπει μέσω της ιστοσελίδας παράνομο υλικό. Ως τέτοιο θεωρείται και το υλικό που παραβιάζει δικαιώματα τρίτων (ενδεικτικά αναφέρονται πνευματικής ιδιοκτησίας και δικαιώματα απορρήτου και προστασίας προσωπικών δεδομένων) ή /και είναι ψευδές, απειλητικό, υβριστικό, προσβλητικό, δυσφημιστικό ή προτρέπει σε ποινικά κολάσιμες πράξεις. Επιπλέον, απαγορεύεται η χρήση ή μετάδοση κωδικοποιημένου υλικού. Χρήση της ιστοσελίδας για παράνομους σκοπούς συνεπάγεται αστικές και ποινικές ευθύνες. Η διαχειριστική και συντονιστική ομάδα του forum, ουδεμία ευθύνη φέρει για υλικό με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, το οποίο προέρχεται από τρίτους και φιλοξενείται στην ιστοσελίδα.
      15) Ο χρήστης απαγορεύεται να χρησιμοποιήσει το υλικό που βρίσκεται στην ιστοσελίδα για εμπορικούς σκοπούς. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή και αναμετάδοση του υλικού αυτού με οποιοδήποτε τρόπο, τμηματικά, συνολικά ή περιληπτικά για μη εμπορικούς σκοπούς, με τη σαφή αναφορά του Forum CAREfull ως πηγή.
      16) Απαγορεύεται η παράνομη διακίνηση αρχείων, λογισμικού και συνδέσμων που οδηγούν σε ιστοσελίδες ιδίου ή παρόμοιου περιεχομένου (π.χ torrents). Εξαίρεση αποτελούν ιστοσελίδες με νόμιμη χρήση, στις οποίες το περιεχόμενο εξαρτάται από τους χρήστες της και τυχόν παράνομο υλικό δεν έχει προλάβει να αφαιρεθεί από τους υπεύθυνους του forum (π.χ. file hosting).
      17) Η διαχειριστική και συντονιστική ομάδα δεσμεύεται ότι δεν θα δημοσιοποιήσει για κανέναν λόγο, προσωπικά στοιχεία μελών και επισκεπτών του forum. Όλα τα στοιχεία που καταγράφονται στη βάση δεδομένων, μπορούν να δοθούν στις αρχές, εάν ζητηθούν.
      Προσωπικά στοιχεία από δημοσιεύσεις θα διαγράφονται, εκτός και εάν το ίδιο το μέλος/επισκέπτης επιθυμεί να εμφανίζονται δημόσια τα προσωπικά στοιχεία στις δημοσιεύσεις.
      Η διαχειριστική και συντονιστική ομάδα δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για κοινοποίηση προσωπικών στοιχείων από τα μέλη και τους επισκέπτες της ιστοσελίδας ή από τρίτους.
      18) Οι σημειώσεις που ανεβαίνουν στη σελίδα ανήκουν στους δημιουργούς τους.
      19) Αποδεχόμενοι τους Κανόνες Λειτουργίας του Forum, αποδέχεστε και τους επιμέρους κανόνες των σημειώσεων, όσους βρίσκονται σε διάφορες θεματικές ενότητες/δημόσιες συζητήσεις και έχετε υποχρέωση προτού δημοσιεύσετε να ελέγχετε τους κανόνες που αφορούν στη συγκεκριμένη θεματική ενότητα/δημόσια συζήτηση.
      20) Όλα τα παραπάνω ισχύουν τόσο στις δημοσιεύσεις των χρηστών, όσο και στις υπογραφές τους και στα προσωπικά μηνύματα. Τo Forum CAREfull (διαχειριστική και συντονιστική ομάδα) δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των μηνυμάτων. Το κάθε μήνυμα, υπογραφή και προσωπικό μήνυμα εκφράζει αποκλειστικά και μόνο το δημιουργό του.
      Mη τήρηση όλων των παραπάνω αποτελούν βασικό λόγο επίπληξης και διαγραφής από το forum. Η διαχειριστική και συντονιστική ομάδα του forum διατηρεί κάθε δικαίωμα, εάν το κρίνει απαραίτητο, να διαγράψει ή να απαγορεύσει (ban) την είσοδο (προσωρινά ή μόνιμα) σε μέλη που προσβάλλουν και ενοχλούν τα υπόλοιπα μέλη, δεν σέβονται τους κανόνες και εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της κοινότητας αυτής.
    Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)
    • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.